Rabljeni deli za RENAULT / PEUGEOT / CITROEN
Košarica 0

Pogoji poslovanja

AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P.  se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 

1 Dostopnost informacij

 1. podatke o podjetju AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P. (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene ter razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

   2 Plačilo

   Uporabnik lahko izbira med sledečimi možnostmi plačila:

   - način plačila z gotovino ob prevzemu,
   - z nakazilom na račun po ponudbi/predračunu.

   Predračun – plačilo z nakazilom na TRR. Na vaš elektronski naslov vam pošljemo  predračun. Zaželjeno je, da uporabnik o poravnanem predračunu obvesti ponudnika na elektronski naslov poceni.deli@gmail.com. V kolikor uporabnik v roku 14 dni ne poravna zneska po predračunu, bo naročilo stornirano in kot tako ne bo več upoštevano.

    

   3  Cene in blago

   Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. DDV ni obračunan na podlagi 1.odstavka 94.člena ZDDV-1
    
   Znesek poštnine ni vštet v ceno izdelkov. Cene tako ne vsebujejo stroškov dostave in pakiranja oziroma poštnine. Pakete pošiljamo preko Pošte Slovenije.

   Stroški pošiljanja https://www.posta.si/ceniki

    

   4 Izdaja računa

   AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P.  po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun, ki ga prejme poleg dostavljenega paketa. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

   Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Poznejših ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

    

   5  Dostava

   -Za nas pakete dostavlja  POŠTA SLOVENIJE  ki večino paketov dostavi že naslednji delovni dan (če je artikel na zalogi v našem skladišču) in najkasneje v treh delovnih dneh . Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti.

    V primeru plačila po predračunu je blago odposlano šele po prejemu nakazila na TRR ponudnika.

   V primeru osebnega prevzema na naši lokaciji je potrebna predhodna telefonska najava.

   Za artikle, ki niso na zalogi, nimamo točnega podatka o tem, kako hitro jih lahko dobavimo. V kolikor vas zanima njegova dobavljivost, nas kontaktirajte ali pišite na mail POCENI.DELI@GMAIL.COM  Ko bo artikel ponovno dobavljiv, vas bomo o tem obvestili preko e-pošte

    

   5.1 Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

   Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

    

   6 Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

   Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

   Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: POCENI.DELI@GMAIL.COM

   V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Stari trg 284 2380 Slovenj Gradec ali ga osebno prinese na  PREVZEMNO  mesto prodajalca

   Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

   Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). 


   -Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih potrošnik sam ni navedel pravilnih podatkov o naročilu rezervnega dela .

    

   7 Napake blaga

   Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

   Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

   Kontakt za prijavo stvarne napake je 031219842 ali preko email POCENI.DELI@GMAIL.COM

    

   8 Garancija

   Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali računu. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.


   Garancija preneha veljati:

   - če je poteklo 15 dni od prevzema pošiljke oziroma artikla
   - če so povzročene fizične poškodbe artiklov
   - če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba
   - pri priklopu na napačno napetost ali vrsto toka
   - pri nepravilni uporabi, ali uporabi napačnih varovalk
   - pri napačnem upravljanju ali pri poškodbah zaradi malomarnosti

    

   9 Varovanje podatkov

   Vaši zasebni podatki, ki nam jih boste posredovali bodo ostali shranjeni na našem strežniku, do katerega imajo dostop samo naše pooblaščene osebe. V kolikor boste izrazili željo, da te podatke izbrišemo bomo to tudi nemudoma storili. Podatke bomo uporabljali izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
   Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

   AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

   Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

   Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

    

   10 Omejitev odgovornosti

   AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P  se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da se ne uspe popraviti podatkov . V takem primeru, bo AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P  kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

   AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P  ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

    

   11 Pritožbe in spori

   AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P  spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P  se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

   V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 031219842 (Bojan) ali 040376522(Rado ) ali po elektronski pošti na poceni.deli@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

   AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P  se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P  prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

    

   12 Izvensodno reševanje potrošniških sporov

   Skladno z zakonskimi normativi AVTODELI BOJAN GABERŠEK S.P  ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

   za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
   - lahko AVTODELI BOJAN GABERŠEK  ponudi samo pomoč z spodaj navedeno elektronsko povezavo
   platformo za spletno reševanje potrošniških sporov SRPS. Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

   https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

   Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

    


   Pri vnašanju podatkov je lahko prišlo do napake. Točnost podatkov preverite po telefonu ali mailu.
   DDV ni obračunan na podlagi 1.odstavka 94.člena ZDDV-1.